Deelnemers VVDD Jubileum Vierkamp

We genieten nog na van een geslaagde vierkamp.

14 voorjagers, twee dagen, vier onderdelen.

Dit weekend streden 14 voorjagers en hun draadharen op 4 verschillende onderdelen: Veldwerk, Standaard jachthondproef (SJP), Meervoudige apporteer proef (MAP) en Zweetwerk.

Om 7 uur ’s ochtends stonden de eerste voorjagers al aan de start. De keurmeesters en de wedstrijdleiding druppeltje ook binnen en om half 9 konden de deelnemers starten aan de proeven. De honden werden opgedeeld in 3 groepen. Voor het veldwerk vertrokken Keurmeester Ad Baijens, Dirk en Marijke en de deelnemers naar de velden in Ooltgensplaat. In de ochtend lieten de honden mooi werk zien en had ook 1 hond kans op een punt te halen. Helaas werd er geen kwalificatie behaald.

In de middag kwamen er nog drie deelnemers richting ooltgensplaat en werd de eerste kwalificatie behaald. Wouter kalverboer liet met Maya een mooie loop zien en in de tweede loop werd dit beloond met een mooi punt op de fazant.

Intussen werd op de bolusberg de SJP afgewerkt. De SJP is een mooi onderdeel om in ieder geval wat punten bij elkaar te sprokkelen en zo haalden verschillende hun diploma A, B of C.

Voor het zweetwerk werd speciaal voor deze vierkamp een bos op de Wouwse Plantage beschikbaar gesteld. Het was een erg mooi bos, met verschillende ondergronden en veel verleiding. Ad en Ruud hadden samen mooie sporen uitlegt dus het was aan de honden en de deelnemers de taak om het tot een succes te maken. Op zaterdag geslaagden Sandra en Lieke er beide in om bij het stuk aan te komen. Later bleek dat Lieke en Gero het heel goed hadden gedaan en zelf het CAC hadden binnengesleept met de volle 100 punten.

Zo de eerste dag was voorbij en iedereen kon op tijd naar bed om de volgende dag weer fris aan de start te verschijnen.

 

Dag 2

De volgende dag werd er om 8:00u verzameld. Een groep honden gingen naar het veldwerk, dat deze keer in Steenbergen werd gehouden. Het gewas was in de ochtend nog heel nat dus buiten de natte voeten werd er verder niks behaald. Toch liepen er een aantal honden zeer goed, waardoor ze een tweede loop kregen op zoek naar wild. Bij de tweede loop behaalde Jan zijn kwalificatie.

In de ochtend was op de bolusberg de MAP-A inmiddels gestart. De A1 bleek voor vele een spelbreker. Alleen Wouter kreeg zijn hond bij het tweede apport en behaalde dan ook als enige de MAP-A.

In de middag werd de map uitgezet voor de MAP-B. Daar bleek B3 de bottleneck te zijn en alleen Lammert Jan met zijn hond Diva wist alle apporten binnen te halen en daarmee ook de enige MAP-B diploma.

Uiteraard was ook het zweetwerk weer in volle gang. Op de zondag wisten er 3 deelnemers tot het stuk te komen. Lammert-Jan, Bertwin en Wouter kwamen tot aan het stuk.

Nog even terug naar het veldwerk want in de middag moesten nog 2 deelnemers het veldwerk afwerken. Bart besloot om niet mee te doen, doordat zijn hond al te veel had gegeven bij de MAP-A.

Dus het was alleen Iwan die nog op weg ging naar het veldwerk. Voorjager en hond lieten een zeer mooie brede loop zien met volle snelheid. Na eerst een haas te hebben opgedaan en te respecteren, kwam de hond aan het einde van het blok bieten tot voorstaan. Vervolgens had Iwan wat problemen met het pistool waardoor het punt wat slordig werd en uiteindelijk resulteerde in 1eZG.

 

Balans opmaken, prijsuitreiking en nagenieten

Uiteindelijk waren alle proeven afgerond en werd het tijd voor de prijsuitreiking. In het verslag is al te lezen dat 1 hond op elk onderdeel een kwalificatie heeft behaald. Wouter Kalverboer met Maya vom Schaar zijn daarmee de terechte winnaar geworden van de dag. Gevolgd door Lieke Wijgers met Gero vom Vinxbachtal die 1U CAC behaalde op zweetwerk en een mooie EV bij het veldwerk. Als derde geplaatst was Lammert-Jan van Zonneveld met Diva die met G op zweetwerk, SJP-A en MAP-B diploma.

Vervolgens werd de zondag afgesloten met een overheerlijke barbecue. Namens de vereniging willen we hierbij nogmaals alle betrokkenen bedanken voor het geslaagde weekend!

De complete uitslag en kwalificatie is hieronder weergegeven.

Foto’s staan hier in het fotoboekVoor een foto op groter formaat of zonder watermerk stuur je een email naar redactie@vvdd.nl

In het aankomende clubblad volgt nog een uitgebreid verslag van Henk Verhoeven.

 

naam van de hond geslacht eigenaar SJP Zweet Veldwerk Map tot Totaal Plaatsing
Maya vom Schaar teef Wouter Kalverboer 87 ZG 75 ZG 75 80 317 1
Gero vom Vinxbachtal reu Lieke Wijgers 77 U CAC 100 EV 50 68 295 2
Diva teef Lammert Jan van Zonneveld 83 G 60 30 84 257 3
Cara v. den Blutbuchen (Cate) teef Sandra de Vries 76 ZG 68 10 75 229 4
Kyra teef Bertwin Elshof 62 ZG 68 25 65 220 5
Bass van Pollefers reu Iwan Hoefnagels 60 7 ZG 79 73 219 6
Eiko v. Waldner reu Bas Zevenbergen 72 35 35 74 217 7
Dako vom Coprayerhof reu Dirk Wolbers 70 25 20 68 183 8
Edda vom Vinxtbachtal teef Adri Verhagen 82 30 25 46 183 9
Digby Vom Hexenweg (roepnaam: Bucky) reu Henk Verhoeven 88 12 30 36 166 10
Dieuwke v.d Veedokter teef Roel Neutel 76 10 10 66 162 11
Canis Fortuna (FCI) Zadra teef Cornelie Verheugt-Meijer 80 10 30 39 159 12
Ralle ll vom Isendorf teef Jan Dorrestijn 38 30 ZG 70 9 148 13
Ben reu Bart Gelsing 92 20 X 17 129 14