ApporterenLeren 1200x500

Apporteren betekent letterlijk: Het bij de jager brengen van het geschoten wild en/of het terugbrengen van een weggeworpen voorwerp.
De Duitse Staande Draadhaar is een allround jachthond dus ook het apporteren is een van zijn vele talenten.
Van nature zal uw hond graag voor u willen werken, alleen het aanleren van de juiste commando's en oefeningen vergt wel enige mate van training.
Een hond die goed kan apporteren en perfect wil luisteren naar zijn baas is een lust voor het oog, en een genot in het jachtveld. Maar ook als u niet in de gelegenheid bent met de hond te jagen, dan is het apporteren voor een draadhaar een fijne manier om zijn werk wil en energie in kwijt te kunnen.

Leren op niveau
In Nederland zijn er verschillende jachthondentrainingen die gegeven worden door afvaardigingen van de Koninklijke Jagers Vereniging en daarnaast zijn er nog vele particulieren initiatieven en jachthondenscholen.
De meeste van deze hondenscholen hebben opleidingen van verschillende niveaus. Van puppy training tot gevorderden, voor de praktijkjacht of opleidingen die u en uw hond klaar te maken voor het lopen van wedstrijden zoals bijvoorbeeld de KNJV Proeven en de Meervoudige ApporteerProeven (MAP's).
De methoden van africhten kan bij deze onderlinge opleidingsplaatsen wel verschillen.

Eerst kijken, dan kiezen...
Bij het kiezen van een jachthondenopleiding moet u vooral kijken naar wat bij u en uw hond past. Ga vooraf eens kijken bij de verschillende trainingen en maak een bewuste keuze voor een opleiding welke het meest aansluit bij uw manier van werken met uw hond.